Maak kennis met LOWPAD / Hightech robot van Nederlandse bodem.

.. is de titel van het artikel over de LOWPAD opgenomen in de nieuwsbrief van Dalosy.

"De laatste twee jaar zijn er een heel aantal Automated Guided Vehicles (AGVs) bijgekomen op de markt. Maar de ultra lage Lowpad steekt toch wel sterk af bij de andere robot voertuigen. Alleen al door het mooie strakke design. Gelukkig heeft de Lowpad niet alleen de looks, maar ook de brains. De Lowpad onderscheidt zich sterk door de beperkte hoogte, de enorme wendbaarheid van het voertuig en een zeer uitgebreide software laag die eenvoudige tot zeer gecompliceerde processen kan ondersteunen!

De Lowpad kan voor allerlei interne logistieke taken worden ingezet. Dit kunnen eenvoudige taken zijn om ladingdragers van A naar B te transporteren. Maar ook complexere taken zoals een goods-to-person proces waarbij de ladingdragers naar een orderpicker worden gebracht.

De Lowpad is ontwikkeld en geproduceerd door Eurotec BV. Eurotec is onderdeel van de Eurogroep en is gevestigd in het Zuid Hollandse Bleskensgraaf. De Eurogroep en het zusterbedrijf TTA hebben al een jarenlange geschiedenis van hightech machines ontwikkelen en produceren.
Na het automatiseren van productie-processen binnen de glastuinbouw en de solarindustrie, is de Eurogroep ook het pad van automatisering van interne logistieke processen ingeslagen. In een jaar tijd zijn ze erin geslaagd om van basis ontwerp van het voertuig te komen tot een voertuig dat productie gereed is inclusief software om een hele vloot van voertuigen aan te sturen. Voor de software is Eurotec onder de naam Eurobrain een joint venture aangegaan met ons zusterbedrijf IT Partner. IT Partner heeft met 20 jaar ervaring in softwareontwikkeling voor containerterminals een vliegende start kunnen geven aan Eurobrain waardoor in een half jaar tijd al een enorm gelikte software laag opgeleverd is.

Met een orderportefeuille van ca. 500 Lowpads en zeer geslaagde Lowpad Experience weken waarbij ca. 30 bedrijven een live demonstratie van de Lowpad hebben gekregen en hebben kunnen zien/ervaren hoe gebruiksvriendelijk de Lowpad en de besturingssoftware is, kunnen we concluderen dat Eurotec er klaar voor is om te helpen om het groeiende arbeidstekort in de logistieke sector op te lossen".

Read more news

Eurotec releases Lowpad: the ultra-low AGV for internal transport The launch of the Lowpad, with its height of only 12 centimetres, is Eurotec’s latest move on the AGV (Automatic Guided Vehicle) market. Since the Lowpad is up to 30 centimetres lower than regular AGVs, Eurotec clearly heralds a new era in the transport of goods in warehouses.
State-of-the-art distribution process at Royal Lemkes with Lowpads Together with Royal Lemkes, we have developed a unique and innovative distribution system.
Lowpad S at Ricoh/DHL configuration center Exciting news alert Ricoh Europe and DHL are among the first companies to start using Lowpad S robots!
;